Logeren voor kinderen en jongvolwassenen tot 23 jaar.

De Kamperfoelie

Logeerhuis Kamperfoelie is onderdeel van het expertisecentrum de Klim-op te Kampen. In het logeerhuis kunnen thuiswonende kinderen en volwassenen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking het hele jaar door logeren. Het logeerhuis biedt ouders en andere gezinsleden een tijdelijke ontlasting van de vaak intensieve dagelijkse zorg.

Logeermogelijkheden

In de weekenden en in de schoolvakanties van regio Noord is er 24 uur zorg, ondersteuning en opvang mogelijk. En ook op elke woensdagmiddag het hele jaar door vanaf 13.00 uur. Tijdens de andere (niet-vakantie) weken gaan de logees overdag naar school of naar de dagbesteding. Er zijn verschillende opties om gebruik te maken van het logeerhuis; van een dagdeel tot een dag en van een etmaal tot meerdere etmalen/weken.

Logeerlocaties

Er zijn meerdere logeerlocaties beschikaar. De locatie Kamperfoelie biedt een logeermogelijkheid van zeven dagen in de week aan. De externe locaties worden ingezet voor weekendopvang en eventueel vakantieopvang.

  • “Kamperfoelie” in expertisecentrum de Klim-op te Kampen
  • “de Hoeve” in Beesterzwaag
  • “Groot Klimmendael” in Arnhem
  • ‘Imminkhoeve’ in Lemele

De logee staat centraal

Professioneel opgeleide medewerkers creëren voor de logee een huiselijke en veilige leefomgeving. De begeleiding en ondersteuning worden zoveel mogelijk aangepast aan de individuele wensen en mogelijkheden van de logee. Dit alles wordt samen met ouders vastgelegd in een logeerplan.

Activiteiten

De logees kunnen gebruik maken van alle faciliteiten van het orthopedagogisch dagcentrum De Klim-op, zoals een grote buitenspeelplaats met spelmateriaal (schommels, trampoline, skelters, fietsjes) een gymzaal, een zwembad en een snoezelruimte.

 

Indicatie logeren/ financiering

Voor het logeren heeft de logee een geldige indicatie nodig. Deze wordt toegewezen door het CIZ. ( logeren valt per 1 januari onder de Wet Langdurige Zorg). Voor het logeren worden de functies ‘verblijf tijdelijk’ en ‘begeleiding groep’ geïndiceerd. Het CIZ bepaalt hoeveel etmalen en/of dagdelen per week de logee gebruik mag maken van het logeerhuis , afhankelijk van de zorgzwaarte van de logee. Wanneer U beschikt over een PGB kunt U daar ook zorg mee inkopen.Wij zijn altijd bereid U te helpen met de indicatie aanvraag. 

Vervoer

Per logee wordt gekeken hoe het vervoer het beste geregeld kan worden. Sommige kinderen komen met het schoolvervoer naar het logeerhuis. In de weekenden brengen en halen ouders veel zelf. Het logeerhuis heeft een eigen (rolstoel) bus. Ook daarmee kunnen logees vervoerd worden (deze bus wordt meestal door vrijwilligers gereden).